Łazienka w górskim domku

Łazienka, która ma być nowoczesna, ale jednocześnie pasować do domu z bali?

Nie jest to proste zadanie - dla mnie to wyzwanie! Łazienka jest duża, jednak ma niski sufit. Powstała jako dobudowana część do wiekowego domu z bali. Mieszka tam - z pokolenia na pokolenie - czteroosobowa, sympatyczna rodzina.

Zaczęło się od funkcji.

Całkowita zmiana ustawienia sprzętów pozwoliła na lepsze zagospodarowanie przestrzeni do przechowywania. Na życzenie klientki powstała duża ilość zamykanych miejsc do przechowywania. Nad umywalką - poza lustrem - jest ukryta płytka szafka z miejscem na drobne kosmetyki. Przy drzwiach znalazło się miejsce na wolnostojącą szafkę z wysuwanym cargo. Dość nietypowe rozwiązanie w łazience, jednak pomoże w przechowywaniu większych kosmetyków i chemii. W rogu przy toalecie - większa szafa z pralką i koszami na pranie

Czysto, nowocześnie, ale jednocześnie ciepło.

W uzyskaniu tego klimatu pomogły płytki w delikatnym odcieniu beżu i szarości oraz te imitujące drewno. Płytki drewnopodobne mają piękny deseń i fakturę deski, która bardzo dobrze imituje drewno. Aby całość pasowała do klimatu reszty domu pojawiły się grube blaty i belki. Ideałem byłoby, gdyby były wykonane z litego drewna. Jednak budżet dyktuje również warunki. Jeśli całość będzie wykonana z forniru lub laminatu drewnopodobnego z pewnością będzie miało, to też swój urok.

Oczekuję z niecieprliwością na zakończenie realizacji tego projektu, aby podzielić się fotorelacją końcowego efektu.

Udostępnij nasz projekt na: