Górski widok z antresoli

Głównym założeniem było zaprojektowanie wnętrza nowoczesnego, które nie będzie przytłaczać pejzażu, a jednocześnie nawiąże i wpisze się w klimat górskich terenów. Z tego też powodu przewija się we wnętrzach dużo drewna w naturalnym, ciepłym odcieniu. Spaja ono całość zaprojektowanych przestrzeni. Ponieważ w każdym górskim domku króluje kominek - tutaj również znalazł on swoje miejsce. Jest prawie dwumetrowy, wpuszczony w ścianę. W około oraz pod spodem wykończony został płytkami, z deseniem zbliżonym do ciemnego kamienia.

Kluczowym elementem tego domu był od początku salon z antresolą. Strefa salonu została otwarta aż do samego dachu przez co mogła powstać okazała antresola. Zarówno z wypoczynku w salonie jak i z antresoli można podziwiać widoki górskie. Ponad czterometrowe, przesuwne okna zdecydowanie w tym pomagają.

Czy zwróciliście uwagę na ażurowe lampy? Są zawieszone w tej otwartej przestrzeni dodatkowo potęgując jej strzelistość. Ich ażur dodaje im lekkości, a dzięki odpowiedniej wysokości na jakiej są zamocowane można nadal podziwiać widoki.

Udostępnij nasz projekt na: